Strategisch Ontwerp

Als ontwerp strategen, overbruggen we de kloof tussen de strategie en de uitvoering. We stemmen de doelen van een organisatie af op de behoeften van klanten en creëren unieke merkervaringen. Het is onze missie om een duidelijke koers voorwaarts uit te stippelen.

Wij vertalen abstracte ideeën of problemen, naar passende (digitale) oplossingen. Voor ons is design een totaalbegrip. Van het onderzoek, naar het strategisch concept dat bijdraagt aan de oplossing. De grens tussen on- en offline vervagend.

strategy-design-magic
presentise-office

Samen rennen

We zien samenwerkingen als samen rennen naar de eindstreep, daarom werken we alleen samen met bedrijven die net zo ambitieus zijn als ons. Dit maximaliseert onze impact en houdt ons kritisch, zodat we er zeker van zijn dat we het beste kunnen leveren.

Maar natuurlijk houdt het niet op bij de eindstreep, merkbouwen is een marathon en geen sprint. Er zal zich altijd een nieuwe uitdaging voordoen, samen gaan we deze graag met je aan.

Ons Proces

1. Intake

Een succesvolle samenwerking start met een goed gesprek. We kijken samen naar de uitdagingen, vragen door en vinden het achterliggende probleem of de kern van het concept. Een nieuw merk opzetten, een nieuwe doelgroep bereiken, een bestaand merk opnieuw op de markt zetten of iets compleet unieks.

2. Strategie

Het leggen van de theoretische fundering van het merk of digitale product. We onderzoeken het bedrijf, de markt, de doelgroep, de concurrentie en analyseren bestaande data, gezamelijk op zoek naar het antwoord dat bij de klant past. Zo komen we de positionering en strategische lijnen te weten waar het creatieve concept, technische werking en KPI’s aan moeten voldoen.

3. Concept

We geloven dat er altijd meerdere oplossingen zijn, met meerdere invalshoeken om deze te benaderen. We doen uitgebreid onderzoek en vertalen dat door naar een ontwerp en totaal oplossing. Het moet van groot tot klein kunnen werken, van website tot campagne, naar volledige merkidentiteit.

4. Creatie

Het tot leven wekken van het creatieve concept. Uiteraard in lijn met de strategische fundatie vertalen we de ontwerpen naar verfijnde toepassingen, merkidentiteiten of websites. Natuurlijk altijd met de eindgebruiker in gedachten, zodat het beste resultaat kan worden gerealiseerd.

presentise-profielfotos-webartboard-1

Matthijs van der Zouwen

[email protected]

In een wereld met een overload aan keuzes, moeten merken een nieuwe rol gaan spelen. Matthijs helpt bedrijven om meer impact te hebben, door zowel zichzelf als hun klanten of “tribe” beter te leren kennen. Hij heeft duidelijke plannen voor de toekomst van merken; betekenisvolle interacties. Geen b2b of b2c, maar human to human, zo bereiken we echt mensen en verbinden we op een dieper level. Daarnaast zorgt Matthijs ervoor dat alles goed verloopt binnen de Projecten, zodat er nooit een deadline wordt gemist.

presentise-profielfotos-webartboard-1-copy

Colin van den Broek

[email protected]

Doormiddel van een user-centric aanpak en een diep begrip van merken, zorgt Colin ervoor dat het strategische fundament doeltreffend wordt uitgewerkt. Met een achtergrond in Communicatie en Multimedia Design, bewaakt Colin daarnaast de creatieve processsen en creative direction binnen Presentise. We kijken naar de toon, inhoud en hoe het allemaal bij elkaar komt. Gedenkwaardige merken bouwend die diep in het product zijn geïntegreerd.

Onze Clienten

Wilton Family Office
toxandria-golfclub
artboard-1-copy-10
michael-verhagen
artboard-1-copy-3
artboard-1-copy-5
artboard-1-copy-4
ide-energie
artboard-1
dp-online-marketing
italian-osteria